Zeven personen in waterpark Mexico geliquideerd bij brute aanval zwaarbewapende schutters

In Mexico zijn bij een brute aanval op een waterpark zeven personen geliquideerd door zwaarbewapende schutters.

In het waterpark zijn zaterdag zes volwassenen en een kind vermoord door zwaarbewapende mannen. Het incident veroorzaakte paniek onder de aanwezigen. De lokale autoriteiten hebben bevestigd dat de daders bij hun aankomst direct gericht het vuur openden op een groep mensen en vervolgens de beveiligingscamera’s van de locatie uitschakelden.

De omliggende staat Guanajuato heeft de afgelopen jaren een toename gezien van druggerelateerd geweld. Guanajuato is een van de meest gewelddadige staten in Mexico vanwege de strijd tussen de Santa Rosa de Lima misdaadbende en het Jalisco Nieuwe Generatie drugskartel, dat zich richt op brandstofdiefstal en drugshandel.

Het resort, dat grenst aan een universiteitscampus, werd na de aanval overspoeld door militairen en staatspolitie. De aanval vond plaats op de laatste dag van de schoolvakantie.

Mexico heeft sinds de controversiële inzet van het leger in 2006 om drugskartels te bestrijden meer dan 350.000 moorden geregistreerd, waarvan de meeste worden toegeschreven aan criminele bendes.