© Crime-Nieuws.nl

Agent tot bloedens toe geslagen door verdachte en overgebracht naar ziekenhuis

In Rotterdam is een agent tot bloedens toe geslagen door een verdachte en overgebracht naar het ziekenhuis.

Een agent is ernstig mishandeld bij een controle op de A15 bij Rotterdam, zo meldt de politie zaterdag. De agent werd door de bestuurder van een auto tot bloedens toe in het gezicht geslagen. De automobilist werd eerder al opgemerkt door de politie vanwege te hard rijden, een verkeersruzie en gevaarlijk rijgedrag.

Bij de controle weigerde de bestuurder echter zijn rijbewijs te tonen en kwam dreigend op de agent af, waarna hij hem een harde klap in het gezicht gaf. De dader is uiteindelijk aangehouden met behulp van pepperspray en een stroomstootwapen. De gewonde agent is naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft geen tolerantie voor agressie tegen agenten en zal dergelijke incidenten hard aanpakken. Het is onacceptabel dat politieagenten hun werk niet veilig kunnen uitvoeren en worden blootgesteld aan dergelijk geweld. Het is dan ook van belang dat de dader een passende straf krijgt opgelegd.

Het incident benadrukt ook het belang van veiligheid op de snelwegen. Gevaarlijk rijgedrag en agressief gedrag in het verkeer kunnen tot zeer gevaarlijke situaties leiden en moeten dan ook streng worden aangepakt.