© Crime-Nieuws.nl

Zeven uithalers op zoek naar partijen drugs gepakt op haventerreinen Zeeland

Op haventerreinen in het Zeeuwse Nieuwdorp zijn zeven vermoedelijke uithalers gepakt.

In de nacht van vrijdag 19 mei op zaterdag 20 mei 2023 heeft de politie op de Finlandweg vier mannen aangehouden, vermoedelijk betrokken bij de illegale handel van verdovende middelen. Dankzij de oplettendheid van beveiligingspersoneel konden de verdachten worden gepakt. Deze arrestatie volgde op een eerdere aanhouding van drie mannen op donderdagavond bij een bedrijf aan de Italiëweg. Ook hier wordt vermoed dat het om uithalers gaat, die trachtten het bedrijventerrein te betreden. Wederom speelde de waakzaamheid van medewerkers van de Douane een cruciale rol bij het oppakken van de verdachten, die hoogstwaarschijnlijk op zoek waren naar drugs.

Volgens de informatie van de Douane waarschuwden medewerkers de politie in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 mei rond 02.00 uur nadat ze drie mannen betrapten bij een hek van een bedrijf aan de Italiëweg. Deze mannen stapten snel in een auto zodra ze de douanebeambten zagen. De douaniers doorzochten de auto en de inzittenden, waarbij bleek dat het om een 44-jarige man uit Polen, een 43-jarige man uit Den Haag en een 44-jarige man uit de Dominicaanse Republiek ging. Aangezien de verdachten geen plausibele verklaring konden geven voor hun aanwezigheid, werden ze gearresteerd. Ze worden verdacht van poging tot toegang tot een afgesloten haventerrein en overtreding van de Opiumwet. De auto waarin ze reden is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Met de gezamenlijke inspanningen van beveiligingsmedewerkers en politie-eenheden vond de daaropvolgende nacht een vergelijkbaar incident plaats op een bedrijventerrein aan de Finlandweg. Beveiligingspersoneel ontdekte dat er mensen aanwezig waren op het afgesloten terrein en waarschuwde direct de politie. Na een uitgebreide zoektocht op het terrein, ondersteund door verschillende politie-eenheden, waaronder hondengeleiders, werden uiteindelijk drie mannen aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Ridderkerk, een 20-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Ter Apel. Tegelijkertijd trof een motoragent in de nabije omgeving op de Tweede Weg in Nieuw- en Sint Joosland een vierde verdachte aan in een auto. Ook deze 19-jarige man uit Rotterdam werd gearresteerd. De auto waarin hij zich bevond, is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Alle verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis terwijl het onderzoek nog loopt. De politie zet zich in om alle relevante details te verzamelen en de mogelijke betrokkenheid van de verdachten bij de drugssmokkel nader te onderzoeken. De samenwerking tussen oplettende bewakers en de Douane is van onschatbare waarde gebleken bij het opsporen en aanhouden van verdachten in deze zaak.