Filmpje lachende verdachte in zaak doodgestoken Rainée Laveist toegevoegd aan dossier

OM vraagt rechtbank om toevoegen van filmpje aan dossier in zaak gewelddadige dood Rainée Laveist. Het gaat om een video waarin de verdachte zou lachen om de eis.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank in Middelburg verzocht om een filmpje toe te voegen aan het dossier in de zaak rond de gewelddadige dood van Rainée Laveist. Afgelopen maandag eiste het OM anderhalf jaar cel en jeugd-tbs tegen de 17-jarige verdachte.

Kort nadat de eis bekend werd, verscheen het bewuste filmpje op sociale media. In het filmpje was de verdachte te zien in de jeugdgevangenis waar hij verblijft. De indruk werd gewekt dat de verdachte de eis niet serieus nam. Het OM heeft eerder laten weten dat het filmpje getuigt van weinig respect richting de nabestaanden van Rainée.

Het OM acht het van belang dat de rechtbank kennis neemt van het filmpje, zodat dit kan worden meegenomen in de beoordeling van de zaak. Volgens het OM geeft het filmpje nader inzicht in de houding en persoonlijkheid van de verdachte. Daarom is vandaag een verzoek ingediend bij de rechtbank om het filmpje toe te voegen aan het dossier.

De zaak rondom de gewelddadige dood van Rainée Laveist heeft veel beroering veroorzaakt. Het OM benadrukt dat het filmpje een belangrijk element is om de zaak volledig te kunnen beoordelen. De rechtbank zal nu beslissen of het filmpje wordt toegevoegd aan het dossier en welke rol het zal spelen in de verdere behandeling van de zaak.