© Instagram

Zeven verdachten aangehouden voor vechtpartij tussen rivaliserende voetbalaanhang

De politie heeft woensdag 13 september zeven verdachten aangehouden voor openlijk geweldpleging. Zij worden ervan verdacht dat zij op 26 mei 2023 betrokken waren bij een vechtpartij in de omgeving van het stationsplein in Leeuwarden. Die confrontatie vond plaats tussen aanhang van rivaliserende voetbalclubs.

Een groep van zo’n 30 tot 40 personen zoekt die avond omstreeks 21:00 uur de confrontatie met elkaar. Meerdere politie-eenheden gaan ter plaatse en het lukt de politie uiteindelijk om de groepen uit elkaar te halen. Meerdere personen zijn staande gehouden en gecontroleerd. Ook zijn die avond drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Rechercheonderzoek heeft nu geleid tot de aanhouding van nog eens zeven verdachten. Het gaat om zeven mannen. Drie van hen komen uit Heerenveen (27, 22 en 19), twee uit Leeuwarden (19 en 26), een 26-jarige verdachte komt uit Frederiksoord en een 30-jarige verdachte uit Gorredijk.

Politie op zoek naar nog eens twaalf verdachten

De politie is op zoek naar nog eens twaalf mannen die betrokken waren bij de vechtpartij. Van hen zijn duidelijke camerabeelden. De politie heeft deze beelden openbaar gemaakt en vraagt mensen om te kijken of zij personen op de afbeeldingen herkennen. De foto’s worden eerst met een blur getoond. Wanneer de verdachten zich niet vóór 20 september hebben gemeld, deelt de politie de beelden herkenbaar.