Zevende verdachte aangehouden voor gestolen coronavirus GGD-gegevens op Telegram

De politie heeft in het onderzoek naar de data diefstal uit de corona GGD-systemen is een zevende verdachte aangehouden.

Op vrijdag 22 januari kregen politie en justitie melding van de GGD dat er op Telegram persoonsgegevens uit hun systemen te koop zouden worden aangeboden. Hierop startte het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland direct een onderzoek. Dit onderzoek leidde al snel naar twee medewerkers van het callcenter van de GGD. Op 23 januari zijn een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

Het onderzoek werd voortgezet en inmiddels zijn er nog vijf verdachten aangehouden. Op dinsdag 2 februari is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden en op woensdag 3 februari een 22-jarige man uit Heiloo. Op donderdag 4 februari volgde de aanhouding van een 5e verdachte, het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam. Op vrijdag 12 februari werd een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden. De zevende verdachte is woensdag 24 februari aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Nootdorp. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.