In het onderzoek naar de moord op de 45-jarige Roosendaler John Wassink heeft de politie vanochtend een 70-jarige Rotterdammer in een woning in Rijsbergen als verdachte aangehouden. Volgens de politie gaat het om de vader van de vriendin van het slachtoffer. Dat zou niemand minder zijn dan Kobus L. beter bekend als ‘de Zigeunerkoning’.

In dit onderzoek vinden vandaag ook nog drie doorzoekingen plaats in Roosendaal, Rijsbergen en Rotterdam. Ook wordt er uitgebreid sporenonderzoek verricht op de locaties in Brabant.

Maandag 28 juli 2014 werd door een schipper in het Markkanaal nabij Terheijden een lichaam verpakt in plastic uit het water gevist. Direct na de vondst startte de politie een groot onderzoek. Tijdens sectie bleek de man te zijn doodgeschoten. Zijn identiteit werd vrij snel vastgesteld en het bleek te gaan om de 45-jarige John Wassink uit Roosendaal.

Door uitgebreid onderzoek van de recherche kwam de 70-jarige aangehouden Rotterdammer als mogelijke verdachte in beeld. De politie heeft bekendgemaakt dat het gaat om de vader van de vriendin van het slachtoffer, niemand minder dan Kobus L. ‘de Zigeunerkoning’. Hij is vanmorgen in een woning in Rijsbergen aangehouden.