‘Zussen en ex getuigen tegen Willem Holleeder’

Twee zussen en een ex van topcrimineel Willem Holleeder zouden belastende verklaringen tegen hem hebben afgelegd. De verklaringen zouden ruim twee jaar in een kluis hebben gelegen. Dit meldden De Telegraaf en NRC Handelsblad.

De verklaringen zouden nu pas worden gebruikt omdat ‘de Neus’ momenteel gedetineerd zit. Saillant detail van dit alles is dat Holleeders eigen zussen verklaringen tegen hem afgelegd hebben. Volgens Holleeders zus Sonja maakte hij haar leven tot een ware hel waaruit geen ontsnapping mogelijk was.

“Hij dreigde niet alleen ons te vermoorden, maar ook mijn twee kinderen zouden eraan gaan. Om aan te geven hoe krankzinnig hij geworden is: hij bracht het als een gunst dat ik zelf mocht kiezen wie van mijn twee kinderen hij als eerste zou laten doodschieten.” Aldus Sonja.

In NRC Handelsblad komt zijn zus Astrid aan het woord die verteld dat zijn de afgelopen jaren dubbelspel heeft gespeeld met haar broer om belastend materiaal te kunnen verzamelen tegen hem. “Ik heb dubbelspel gespeeld. Dat voelt niet goed, maar ik kan niet anders. Ik geef hem levenslang.”

De weduwe van Sam Klepper, Sandra, waar hij na de liquidatie op Klepper een relatie meekreeg heeft gezegd dat Holleeder ook regelmatig dreigde haar zoon om te brengen. “De opgroeiende kinderen van de mensen die hij liet liquideren, beschouwt hij als een potentieel toekomstig gevaar. Hij was bang dat ze later wraak zouden nemen.” Aldus Holleeders ex.

Aanstaande woensdag moet Holleeder voor de rechter verschijnen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de liquidaties van Kees Houtman in 2005 en de liquidatie van Thomas van der Bijl in 2006.