© Instagram

Zoektocht naar verdachte lopend onderzoek leidt per toeval naar pand met amfetamine drugslab

De politie heeft een amfetamine drugslab ontdekt in een pand en ontmanteld.

Op dinsdag 18 april 2023 hebben specialistische diensten van de politie een drugslab aangetroffen in een woning aan de Juralaan in Tilburg. Bij een zoektocht naar een verdachte in een lopend onderzoek troffen de agenten in de woning drie personen aan. Alle drie zijn ze aangehouden: een 50-jarige man uit Gilze, een 52-jarige man uit Tilburg en een 33-jarige man uit Oss.

Bij het betreden van de woning viel het de agenten op dat er diverse jerrycans aanwezig waren. Hierop besloten zij de rest van de woning te doorzoeken en al snel werd een in werking zijnde drugslab op zolder ontdekt. Het lab was specifiek gericht op de productie van amfetamine en er werd met behulp van chemicaliën amfetamine-olie opgeklopt tot amfetamine-pasta. In totaal werden er een tiental liters amfetamine-olie en verschillende verpakkingen met pasta’s, poeders en pillen gevonden.

Na de vondst is het drugslab door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en afgevoerd. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. Het is een zorgwekkende situatie dat er nog steeds mensen actief zijn in het produceren van harddrugs. Gelukkig is dit lab op tijd ontdekt en zijn de verdachten aangehouden. De politie zal verder onderzoek doen naar deze zaak.