Grote drugsvangst van 44 miljoen aan cocaïne in Rotterdam tussen bananen uit Colombia

In de haven van Rotterdam is een grote drugsvangst gedaan tussen een lading bananen uit Colombia.

Opnieuw is er een grote vangst cocaïne gedaan in de Rotterdamse haven. De Douane trof maar liefst 588 kilo van de harddrug aan tussen een lading bananen uit Colombia. De ontvanger, een bedrijf in België, lijkt geen enkele betrokkenheid te hebben bij de smokkel.

De vondst werd gedaan nadat een drugshond aansloeg bij de container waarin de bananen werden vervoerd. Na een scan van de container bleek er een afwijkend beeld te zijn, waarna de lading grondig werd onderzocht. Daarbij kwam de enorme hoeveelheid cocaïne aan het licht.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek genomen. De drugs, met een straatwaarde van ruim 44 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd.

Deze nieuwe vangst is een klap voor de drugssmokkelindustrie en onderstreept de noodzaak van intensieve controles in de Rotterdamse haven. De Douane en haar partners blijven zich onverminderd inzetten om drugssmokkel tegen te gaan en de veiligheid in de haven te waarborgen.

©️ OM