© Politie

Zoektocht touringcar leidt politie naar tonnen euro’s aan splinternieuwe gestolen auto’s

De politie heeft tijdens een zoektocht naar een in Duitsland gestolen touringcar een groot aantal, vermoedelijk, gestolen voertuigen aangetroffen. De auto’s vertegenwoordigen tonnen euro’s aan waarde.

De betreffende touringcar werd op 10 juni gestolen ergens in Duitsland en stond sindsdien internationaal gesignaleerd. Bij de politie was een tip binnengekomen dat het voertuig mogelijk in de buurt van Drunen verstopt was.

Daarop werd een onderzoek ingesteld en op een industrieterrein op de Kasteeldreef werd in een loods de gestolen touringcar gevonden. Bij verder onderzoek in het pand werd ook nog een gestolen Mini Cooper aangetroffen.

In een andere loods werden nog eens zeven splinternieuwe auto’s aangetroffen met een totale waarde van enkele tonnen. De wagens zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig, net als meerdere kentekenplaten die ook daar werden gevonden.

De politie onderzoekt de herkomst van de auto’s en heeft een onderzoek ingesteld. Er wordt onder meer met de verhuurder van de loodsen gesproken. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.