Zoetermeer: politie zoekt getuigen na mogelijk schietincident

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een mogelijk schietincident op de Kerkenbos in Zoetermeer op vrijdag 8 september.

Omwonenden hoorden rond 15.00 uur een knal, mogelijk een schot. Volgens getuigen stapten twee mannen uit een auto en hadden een conflict met een nog onbekende man die te voet over het Kerkenbos liep. Na dit conflict werd mogelijk geschoten op de onbekende man. De twee mannen renden vervolgens weg in de richting van Westergoo.

Door alerte getuigen werden de kenmerken van de auto gedeeld met de politie. De auto werd later op de avond, rond 22.00 uur, gesignaleerd op het Schepenveld. De twee mannen, een 18-jarige man en een 19-jarige man uit Zoetermeer, werden aangehouden. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee mannen bij het incident. De onbekende man die mogelijk is geschoten, is nog niet gevonden.

De politie vraagt getuigen die meer weten over het incident zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via de website van de politie.