De Amerikaanse autoriteiten blijken een verzoek om de zoon van drugsbaas El Chapo op te pakken te hebben ingediend vanwege zijn grootschalige handel in fentanyl en meth.

Op 17 oktober probeerden Mexicaanse militairen de 28-jarige Ovidio Guzman aan te houden. Dit leek eerst een succes tot leden van het Sinaloakartel met veel geweld de hele stad (Culiacan) blokkeerden. Op verschillende locaties werden auto’s in brand gestoken en wegblokkades opgeworpen. De sicarios gingen ook de confrontatie aan met de politie en andere autoriteiten in de omgeving. Uiteindelijk werd Ovidio Guzman onder veel druk weer vrijgelaten.

Al snel bleek dat de aanhouding te maken had met een uitleveringsverzoek van de Amerikaanse autoriteiten. In de VS wordt de zoon van Chapo beschuldigd van grootschalige handel en smokkel van fentanyl en methamphetamine. Hij zou één van de grootste handelaren zijn in voornamelijk de zeer dodelijke stof fentanyl. Guzman is momenteel weer op vrije voeten maar de Amerikanen zijn nog steeds op zoek naar de zoon van de tot levenslang veroordeelde Joaquin ‘El Chapo’ Guzman.