aerial photo of fluffy clouds
Photo by Konevi on Pexels.com

Zoon misdaadjournalist Peter R. de Vries over dood vader: ‘Gemis is enorm….alsof hij met vakantie is’

Royce de Vries, de zoon van misdaadjournalist Peter R. de Vries, heeft voor het eerst zijn verhaal gedaan sinds de dood van zijn vader.

Vanuit het kantoor van zijn vader sprak Royce met RTL Boulevard. ‘Het blijft confronterend om in een leeg kantoor te stappen. Het voelt alsof hij ieder moment kan binnenlopen. Alsof hij met vakantie is.’ Alle aandacht en steun vanuit de bevolking heeft de familie ontroerd. Al is de plek waar de bloemenzee werd gelegd voor de misdaadjournalist een locatie waar Royce, begrijpelijk, nooit meer wil komen. Hij is verder dankbaar dat zijn vader niet ter plekke is overleden en hij hem zo nog kon zien voor hij een week later overleed.

De misdaadjournalist werd in juli neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moord daarmee te maken heeft is nog niet bekend en zal uit onderzoek moeten blijken.

In verband met de liquidatie zitten twee verdachten vast. De 35-jarige Kamil E. en de 21-jarige Delano G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie van de bekendste misdaadjournalist van Nederland is voor zover bekend nog niet in beeld.