Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

VIDEO: Justitie ziet link tussen reeks aanslagen Zuid-Holland, vergisontvoering en 1899 kilo cocaïne

Justitie vermoedt dat een reeks geweldsincidenten in Zuid-Holland gelinkt zijn aan een vergisontvoering en een partij cocaïne.

Het gaat om geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht. Hierbij werden onder meer aanslagen gepleegd op panden met explosieven. Er raakte niemand gewond. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld en het onderzoeksteam vermoedt een link met een recente ontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp. Het slachtoffer bleek niet het doelwit te zijn geweest en is per vergissing meegenomen door de daders.

Uit verder onderzoek bleek dat een andere man het vermoedelijke doelwit was van de ontvoering. Er zou een link zijn met een onderschepte partij cocaïne van 1899 kilogram. De drugs werden gepakt in Antwerpen. Voor de vergisontvoering zijn inmiddels zes personen aangehouden. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie heeft nu aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht. Beelden zijn onderaan het artikel te bekijken.