Zwaargewonde man gevonden bij auto in natuurgebied Brabant overleden

Een zwaargewonde man die naast een auto werd gevonden in een natuurgebied in Brabant, is in het ziekenhuis overleden.

De 68-jarige man uit Breda die vrijdag 20 mei zwaargewond in het buitengebied van Helvoirt werd aangetroffen, is aan het einde van de donderdagmiddag overleden. Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt.

Een voorbijganger meldde vrijdagochtend kort na 7.30 uur dat er een bewusteloze man op een bospad aan de Margriet in het buitengebied van Helvoirt naast een auto lag. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse en de man werd naar een ziekenhuis vervoerd. Hij was zwaargewond en buiten bewustzijn.

Op basis van de eerste bevindingen van de politie blijkt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. De omgeving van de aangetroffen auto werd ruim afgezet ten behoeve van het sporenonderzoek. Wij deden forensisch sporenonderzoek rond en in de auto. Om de sporen tegen het voorspelde noodweer te beschermen werd een tent over de auto geplaatst. De auto zal in een later stadium nog op een andere plek nader op sporen worden bekeken. Vanuit de lucht werden door een drone en door de bemanning van een politiehelikopter beeldopnames van de locatie en de omgeving gemaakt. Ook heeft de politie sporen veiliggesteld en speurhonden ingezet.

Op dit moment is volgens de politie nog veel onduidelijk over wat er zich precies heeft afgespeeld en hoe lang de man daar al lag. Alle scenario’s worden momenteel opengehouden. Mogelijke getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving worden opgeroepen om zich te melden.