Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

10 jaar geëist tegen ex Oranje profvoetballer Mendes da Silva voor 1584 kilogram cocaïne

Justitie eist 10 jaar tegen ex profvoetballer Da Silva voor 1584 kilo cocaïne.

Tegen oud-profvoetballer en voormalig international David Mendes da Silva is vrijdag een gevangenisstraf van tien jaar geëist vanwege zijn rol in drugshandel. Zijn advocaat, Sander Janssen, en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie hebben bevestigd dat dit is gemeld in verschillende media.

De advocaat van Mendes da Silva heeft verklaard dat zijn cliënt heeft toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en betrokken is geweest bij de handel in verdovende middelen. Hij benadrukt echter dat dit niet op de schaal is waar het Openbaar Ministerie naar verwijst.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de voormalige profvoetballer ervan betrokken te zijn geweest bij de invoer van drie partijen cocaïne, met een totaal van 1584 kilo. Daarnaast wordt Mendes da Silva ook verdacht van het omkopen van medewerkers van Schiphol en Hamburg Süd, een containervervoerbedrijf in de Rotterdamse haven. Het Openbaar Ministerie stelt dat Mendes da Silva een grote rol heeft gespeeld, maar zijn advocaat betwist dit.

Mendes da Silva heeft zeven keer gespeeld voor het Nederlands elftal en heeft vanaf 2000 bij clubs zoals Sparta, Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos gespeeld. Hij beëindigde zijn carrière op 34-jarige leeftijd in 2017 bij Sparta.

Over twee weken zal de rechter in Rotterdam een uitspraak doen in deze zaak.