© Pexels

154 voetbalsupporters in metro Amsterdam opgepakt voor zingen antisemitische liederen

In een metro in Amsterdam zijn 154 voetbalsupporters opgepakt voor het zingen van antisemitische liederen.

Op vrijdagavond heeft de politie in Amsterdam 154 voetbalsupporters aangehouden voor het zingen van antisemitische liederen in een metro. De supporters werden herhaaldelijk gevraagd om te stoppen met hun verwerpelijke gezang, maar negeerden deze verzoeken. Uiteindelijk heeft de metro op station Strandvliet omstreeks 19:30 uur moeten stoppen.

De politie heeft geen enkel risico genomen en heeft alle supporters die antisemitische liederen zongen, gearresteerd op basis van groepsbelediging. Het is vooralsnog onduidelijk welke club of wedstrijd deze supporters steunden.

Dit soort gedrag is onacceptabel en de politie treedt dan ook streng op tegen dit soort overtredingen. Het is belangrijk dat supporters zich bewust zijn van hun gedrag en de consequenties die dit kan hebben.

De metro was op weg naar de Johan Cruijff ArenA, waar op dat moment mogelijk een voetbalwedstrijd plaatsvond. Het is niet bekend of deze wedstrijd ook daadwerkelijk is gespeeld. De politie heeft geen mededelingen gedaan over eventuele verdere maatregelen.