Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Meerdere uithalers op zoek naar drugs gepakt in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven zijn uithalers gepakt die op zoek waren naar partijen drugs.

Op het haventerrein van de Rotterdamse Waalhaven zijn door de Douane drie uithalers in de leeftijd van 22 en 23 jaar oud aangehouden. Een van de mannen was in het verleden al eerder betrapt op het onderscheppen van drugs uit containers. Het trio is inmiddels overgedragen aan de politie.

De Douane heeft met deze arrestatie opnieuw een belangrijke slag toegebracht aan de drugssmokkel in de Rotterdamse haven. Het onderscheppen van drugs in de Rotterdamse haven is een van de belangrijkste taken van de Douane, en met deze actie zijn opnieuw een aantal potentiele drugssmokkelaars aangehouden.

Het is niet bekend om welke soort drugs het gaat en wat de exacte intenties van de uithalers waren. De politie zal dit verder onderzoeken en hoopt met deze arrestatie meer informatie te krijgen over de drugssmokkel in de Rotterdamse haven.

De Rotterdamse haven is een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en er vinden dagelijks vele transporten plaats. De Douane is daarom extra alert op het onderscheppen van verdachte goederen. Deze arrestatie is dan ook een belangrijke overwinning in de strijd tegen de drugssmokkel en het behoud van de veiligheid in de haven.