© Crime-Nieuws.nl

Panden doorzocht en aanhoudingen in onderzoek zware drugsmilieu gijzeling Mohamed Azzaoui

In België zijn in verband met de gijzeling van Mohamed Azzaoui om ton cocaïne meerdere panden doorzocht.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft donderdag zes huiszoekingen uitgevoerd in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de gijzeling van een 49-jarige man. Het slachtoffer, Mohamed Azzaoui, werd op 22 februari van dit jaar ontvoerd op de snelwegparking Waarloos langs de E19 richting Antwerpen. Hij werd uiteindelijk eind maart vrijgelaten.

Het onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten, een 24-jarige man en een 39-jarige man, die werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en vervolgens werden aangehouden voor de gijzeling. Vijf andere mannen tussen 24 en 41 jaar oud werden gearresteerd tijdens de huiszoekingen in Etterbeek, Namen, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-Ten-Node en Vorst.

Tijdens de huiszoekingen werd ook de locatie ontdekt waar het slachtoffer werd vastgehouden. Hij werd tegen zijn wil vastgehouden in de buurt van Wommelgem en werd vervolgens overgebracht naar de regio Brussel.

De twee verdachten verschijnen volgende week voor de raadkamer. Het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet om de omstandigheden van de gijzeling en de betrokkenheid van de verdachten verder te onderzoeken.