18 jaar cel en tbs voor Rotterdammer na tientallen keren steken vrouw voor ogen kinderen

Een Rotterdammer is veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs voor het op gruwelijke wijze om het leven brengen van zijn partner.

De 33-jarige man stak de vrouw voor de ogen van haar destijds 13-jarige en 3 jaar oude kinderen. De twee hebben toe moeten kijken hoe hun moeder met tientallen messteken om het leven werd gebracht. Het slachtoffer werd in haar gezicht, hoofd en hals gestoken. Ze probeerde tevergeefs te ontkomen.

De jonge kinderen van het slachtoffer hebben een posttraumatische stressstoornis opgelopen en zullen naar verwachting nog lange tijd grote psychische schade ondervinden van de weerzinwekkende gebeurtenis, waarvan zij ongewild getuige moesten zijn. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn, aldus de rechtbank.

De officier van justitie ging uit van doodslag en eiste een celstraf van 12 jaar (met TBS). De rechtbank is echter van oordeel dat er hier sprake is geweest van moord. Tijdens het steken van zijn partner is de verdachte door de zoon van het slachtoffer gestoord, die hem probeerde tegen te houden. De man is toen gestopt en heeft de jongen gezegd dit niet meer te moeten doen en rustig te blijven.

Toen de jongen vervolgens naar de balkondeur liep om hulp te roepen heeft de verdachte dit nogmaals gezegd. Daarna is hij verder gegaan met steken, terwijl het slachtoffer nog leefde. Er is dus volgens de rechtbank een moment geweest waarop de verdachte zich kon beraden en toen bewust de keuze heeft gemaakt door te gaan met steken, tot het slachtoffer niet meer ademende.