© Pexels / Pixabay

18 verdachten door politie doodgeschoten bij overvalpoging geldtransport

De Zuid-Afrikaanse politie heeft achttien verdachten doodgeschoten die een overval op een geldtransport zouden hebben voorbereid. De schietpartij vond plaats in de plaats Makhado, in de noordelijke provincie Limpopo.

De politiechef van Limpopo, Lieutenant General Thembi Hadebe, zei dat het om een bende ging die verantwoordelijk was voor overvallen in meerdere provincies. De leden zouden vandaag een grote overval willen plegen op een geldtransport in Makhado.

Om dat te voorkomen, gingen agenten naar een gebouw in Makhado waar de bendeleden zich ophielden. Er ontstond een vuurgevecht van anderhalf uur waarbij zestien mannen en twee vrouwen om het leven kwamen. Voor zover bekend waren dat alle aanwezige verdachten. Een politieagent raakte zwaargewond bij de schotenwisseling.

In het gebouw zijn volgens de politiechef veel wapens in beslag genomen, waaronder automatische wapens, granaten en explosieven.

De politiechef spreekt van een “succesvolle operatie”. Ze zegt dat de schietpartij heeft voorkomen dat een grote overval plaatsvond.

De Zuid-Afrikaanse regering is al langer bezig met de aanpak van criminaliteit. In het afgelopen jaar zijn er verschillende grootschalige operaties uitgevoerd om bendes op te rollen.