Foto ter illustratie.

Nederlander gezocht voor grootschalige cocaïnesmokkel gepakt in Dominicaanse Republiek


De politie in de Dominicaanse Republiek heeft een Nederlander opgepakt die naar verluidt een belangrijke speler is in de internationale cocaïnehandel.

Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt. Het gaat om Wilson J., in criminele kringen bekend als Alfaisi. J. zou volgens justitie betrokken zijn bij de smokkel van ruim 3000 kilo cocaïne naar Nederland.

J. werd gearresteerd op de luchthaven van Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Hij probeerde met een vals paspoort naar Jamaica te vliegen. Op de luchthaven werd hij herkend door de politie, die hem al langer op de hielen zat.

J. wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij de smokkel van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland. Hij zou banden hebben met criminele organisaties in zowel Colombia als Nederland.

De arrestatie van J. is een belangrijke slag in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Het is de eerste keer dat een Nederlandse drugscrimineel van dit kaliber wordt opgepakt in de Dominicaanse Republiek.

J. wordt overgebracht naar Nederland, waar hij zal worden berecht. Hij riskeert een lange gevangenisstraf.

Contacten met beroemdheden

Naast zijn criminele activiteiten, zou J. ook contacten hebben gehad met beroemdheden uit de Dominicaanse Republiek. Hij zou onder andere hebben gefeest met bekende zangers en acteurs.

Deze contacten zouden J. volgens lokale media hebben geholpen om onder de radar te blijven van de autoriteiten.

Samenwerking tussen landen

De arrestatie van J. is het resultaat van samenwerking tussen de politie in de Dominicaanse Republiek, Nederland en andere landen. De arrestatie onderstreept het belang van deze samenwerking bij het aanpakken van internationale drugscriminaliteit.