© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

22 jaar gevangenisstraf geëist voor ‘kille en berekenende’ liquidatie in Brabant

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) 22 jaar gevangenisstraf geëist voor koelbloedige liquidatie in Molenschot.

De 27-jarige Hugo van Houten werd op 17 augustus 2015 onder vuur genomen waarna hij probeerde weg te rennen. Terwijl hij rende werd hij van achteren opnieuw beschoten. Toen hij op de grond lag maakte de dader het slachtoffer af met twee schoten van dichtbij door zijn hoofd.

Volgens het OM gaat het om een zeer kille afrekening. Het slachtoffer werd na de liquidatie nog naar de bosjes gesleept en zijn telefoon is meegenomen. Het slachtoffer en de 42-jarige verdachte Sooi de C. kenden elkaar en hadden een afspraak op die zomerdag.

De verdachte vluchtte na de liquidatie naar Roemenië waar hij in 2016 werd aangehouden. Hij stond enige tijd op de Nationale Opsporingslijst. De verdachte ontkent iets met de liquidatie te maken te hebben en beroept zich op zijn zwijgrecht.

De rechtbank heeft De C. uiteindelijk 18 jaar gevangenisstraf opgelegd. Zowel het OM als de verdachte zijn tegen de straf in hoger beroep gegaan. De officier van justitie heeft nu in hoger beroep 22 jaar geëist voor de ‘kille, berekenende en vooral laffe liquidatie’.