Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Coffeeshopbaas Van Laarhoven ’te ziek voor gevangenis en moet direct naar ziekenhuis’

Coffeeshopbaas Johan van Laarhoven is volgens zijn advocaten te ziek om in de gevangenis geplaatst te worden.

Justitie zegt dat zodra Van Laarhoven arriveert in Nederland hij wordt overgebracht naar de gevangenis. Daar kan hij de rest van zijn gevangenisstraf uitzitten. Volgens de advocaten van de coffeeshopbaas is dit geen optie. Van Laarhoven is te ziek en moet per direct voor behandeling naar een ziekenhuis. Ook de gevangenisziekenhuis in Scheveningen voldoet niet volgens de advocaten. Er wordt morgen een kort geding aangespannen tegen de staat om af te dwingen dat Van Laarhoven naar een ziekenhuis gaat.

In Thailand werd de eigenaar van The Grass Company veroordeeld tot 103 jaar gevangenisstraf, waarvan hij er twintig jaar uit moet zitten, voor het witwassen van drugsgeld. De coffeeshopbaas werd vervolgd na een verzoek in 2014 van het Openbaar Ministerie (OM). De Thaise autoriteiten besloten Van Laarhoven zelf te vervolgen voor witwassen.

De Nationale Ombudsman oordeelde in maart dat de Nederlandse politie en justitie onzorgvuldig hebben gehandeld. In april vroegen kamerleden aan minister Grapperhaus om zich in te zetten om Van Laarhoven zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen.