24 jaar cel voor vermoorden eigen vader en dumpen lichaam in Zuid-Willemsvaart

In hoger beroep heeft een 44-jarige man 24 jaar cel opgelegd gekregen voor de moord op zijn eigen vader.

In mei 2016 heeft de man zijn vader om het leven gebracht door hem met een voorwerp meerdere keren op zijn hoofd te slaan. Daarna heeft de man het lichaam in een deken, dekbedovertrek en vuilniszakken verpakt en met spanbanden en tape aan een steekwagen vastgemaakt. Vervolgens heeft hij zijn vader gedumpt in de Zuid-Willemsvaart. Het stoffelijk overschot werd op 19 mei dat jaar uit het water gehaald. Al die tijd verkeerden familie en vrienden in onzekerheid over wat er met het slachtoffer was gebeurd.

Het hof stelt vast dat de zoektermen die de man heeft geraadpleegd in nauw verband staan met de wijze waarop en de plek waar het lijk van het slachtoffer is aangetroffen. De man ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft. Zijn vader zou op een date zijn gegaan. Uit onderzoek blijkt dat de man op de computer van zijn vader chatsessies op een datingsite heeft gemanipuleerd zodat het zou lijken alsof zijn vader daadwerkelijk een afspraak had gemaakt. De wijzigingen zijn echter aangebracht op het moment dat het slachtoffer al als vermist was opgegeven en de man alleen in de woning van het slachtoffer verbleef en toegang had tot en in het bezit was van de laptop van zijn vader.

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft de man een gevangenisstraf van 24 jaar met aftrek van voorarrest opgelegd. De man is veroordeeld voor de moord op zijn vader, waarna hij het stoffelijk overschot dumpte in de Zuid-Willemsvaart. De straf is hoger dan de gevangenisstraf van 20 jaar die de rechtbank Oost-Brabant eerder oplegde.