Amsterdamse criminelen zouden 250.000 euro op het hoofd van de eigenaar van Ennetcom hebben gezet om hem te laten liquideren.

Dat meldt de Gelderlander. Volgens hun bronnen is de dreiging afkomstig uit de Amsterdamse criminele milieu. Dit was natuurlijk wel te verwachten nadat nu is gebleken dat veel gesprekken/chats op de PGP toestellen van Ennetcom bewaard zijn gebleven. In zaken rondom liquidaties duiken de laatste tijd steeds meer berichten op van PGP toestellen van het opgerolde bedrijf Ennetcom.

Het Openbaar Ministerie (OM) bestempelde de eigenaar van Ennetcom destijds als ‘telefoonleverancier van de onderwereld’. De PGP’s zouden onkraakbaar zijn en niet af te luisteren/tappen voor autoriteiten maar ergens is er iets misgegaan want op de servers zijn berichten aangetroffen die verwijderd hadden moeten zijn. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is een raadsel.

Dat de dreiging zeer serieus en ernstig is blijkt wel uit het feit dat drie weken geleden mannen in een gestolen auto zijn klemgereden. De verdachten waren eerder die dag in de wijk van het slachtoffer geweest en hadden een automatisch vuurwapen bij zich. Eerder werden er ook aanslagen gepleegd op de woning van de eigenaar van Ennetcom. Het gezin mag voorlopig vanwege de dreigingen niet terug naar huis.