28 personen aangehouden tijdens Zomercarnaval in Rotterdam

De politie heeft in Rotterdam 28 aanhoudingen verricht tijdens het Zomercarnaval.

Dit weekend was het Zomercarnaval in het centrum van Rotterdam, een bruisend evenement dat vrijdag 28 en zaterdag 29 juli plaatsvond. Hoewel de festiviteiten grotendeels in een vrolijke sfeer verliepen, waren er helaas ook enkele incidenten die de politie in actie brachten.

Op vrijdagavond vond de traditionele “battle of the drums” en de “lighting parade” plaats, waarbij één aanhouding werd verricht. Een man klom over de hekken en viel een beveiliger lastig, waarna hij de beveiliger sloeg. Deze agressieve actie leidde tot zijn aanhouding door de politie.

Op zaterdag verliep het Zomercarnaval redelijk rustig in de middag, maar naarmate de dag vorderde, werd het drukker en ontstonden er enkele zorgwekkende incidenten.

Om 17.15 uur werd er op de Coolsingel een schot gelost door een man, gelukkig zonder dat er iemand gewond raakte. Later, om 20.45 uur, vond een tweede schietincident plaats op de Van Oldebarneveltplaats, in de buurt van de Coolsingel. Een persoon schoot op een ander, waarop de politie ingreep en de verdachte neerschoot. Beide personen raakten gewond en werden samen met een derde persoon aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Gulpen, een 42-jarige man uit Leeuwarden en een 26-jarige man uit de Nederlandse Antillen. Bij dit incident is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen door de politie.

Later op de avond, rond 22.45 uur, vond er op de Witte de Withstraat nog een steekincident plaats waarbij een 29-jarige man gewond raakte. Het is nog onduidelijk of dit incident verband houdt met het Zomercarnaval.

Gedurende het Zomercarnaval werden in totaal twee wapens in beslag genomen: het eerdergenoemde vuurwapen en een mes. Het mes werd in beslag genomen tijdens een vechtpartij in de buurt van de Koopgoot, waarbij een 15-jarige Rotterdammer werd aangehouden.

De overige aanhoudingen tijdens het Zomercarnaval betroffen voornamelijk mensen die betrapt werden op openbare dronkenschap of die niet voldeden aan de identificatieplicht.

De politie houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zal blijven optreden om de veiligheid van het evenement en het publiek te waarborgen. Ondanks de enkele incidenten, hoopt men dat het Zomercarnaval vooral herinnerd zal worden als een kleurrijk en feestelijk evenement waarin mensen samenkwamen om te genieten van muziek, dans en cultuur.