© Pexels / Pixabay

Ring doodgeschoten rapper Tupac Shakur verkocht voor miljoen

Een ring van de doodgeschoten rapper Tupac is verkocht voor een miljoen.

Een ontworpen en gedragen ring van rapper Tupac Shakur heeft een indrukwekkende opbrengst van een miljoen dollar (ongeveer 900.000 euro) behaald bij een veiling in New York. Volgens het gerenommeerde veilinghuis Sotheby’s betekent dit dat de ring het duurste stuk hiphop-memorabilia is dat ooit is verkocht.

De ring is een prachtig kunstwerk in de vorm van een kroon en is vervaardigd met goud, robijnen en diamanten. Op de ring is de inscriptie ‘Pac & Dada’ te vinden, waarbij ‘Pac’ verwijst naar Tupac en ‘Dada’ naar Kidada Jones, destijds de vriendin van Shakur.

Het verwachte bedrag dat de ring zou opleveren, was aanvankelijk 300.000 dollar. Echter, het unieke karakter van het sieraad, dat Tupac droeg tijdens zijn laatste publieke optreden tijdens de MTV Video Music Awards in 1996, heeft bijgedragen aan de opmerkelijke opbrengst van deze veiling.

Tupac Shakur, wereldwijd bekend van zijn hits zoals ‘Changes’ en ‘California Love’, werd op 7 september 1996 op straat in Las Vegas neergeschoten. Helaas overleed de getalenteerde rapper een week later op slechts 25-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Deze bijzondere ring is niet alleen een stukje hiphop-geschiedenis, maar ook een emotioneel aandenken aan een iconische artiest die veel te vroeg is heengegaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verzamelaars en fans bereid waren om een aanzienlijk bedrag te betalen om dit waardevolle stuk te bemachtigen en zo een stukje van Tupac Shakur’s nalatenschap te koesteren.

UPDATE: De koper is inmiddels ook bekend en er is een foto van de ring. Klik hier voor meer info.