Grote partijen harddrugs, dure horloges en cryptotelefoons bij invallen productie synthetische drugs

De FIOD en de Landelijke Recherche hebben bij invallen grote partijen harddrugs, dure horloges en cryptotelefoons (pgp) aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek werd gestart na een signaal bij de FIOD over meerdere leveringen van grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Er werd een zending met de stof BMK-glycidezuur aangetroffen en in beslag genomen. Verder onderzoek hiernaar leidde naar een aantal verdachten.

Vorige week werden invallen verricht in woningen en bedrijfspanden in Rotterdam, Maassluis, Ridderkerk en Brunssum. Drie mannen van 30, 33 en 34 uit Ridderkerk, Heerlen en Rotterdam zijn aangehouden en worden verdacht van overtredingen van de Opiumwet, het misbruik maken van chemicaliën en valsheid in geschrift.

Bij de doorzoekingen is onder meer beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, contant geld, luxe horloges en cryptotelefoons. Deze inbeslagnames gaven aanleiding om op donderdag in een bedrijfspand in Brunssum een kijkje te nemen. Daar werd 101 kilo amfetamine aangetroffen met een waarde van 646.000 euro. Het onderzoek is momenteel nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.