© US Army via Wikimedia Commons

45 jaar cel voor door hoofd schieten man bij moord vanwege kleine schuld van 2000 dollar

De rechtbank heeft een man 45 jaar cel opgelegd voor door het hoofd schieten van een man vanwege een schuld van circa 2000 dollar.

Een ruzie over een kleine schuld heeft geleid tot de dodelijke schietpartij op een man in Texas en de opsluiting van een ander die naar Mexico was gevlucht, aldus de autoriteiten.

Een jury heeft onlangs Leonardo Abarca, 27, schuldig bevonden aan de moord op de 25-jarige Mustafa Ahmed Marfani zeven jaar geleden, en hij werd veroordeeld tot 45 jaar gevangenisstraf, volgens het Harris County District Attorney’s Office.

De Houston Chronicle meldde dat Abarca Marfani tussen de $1.800 en $2.200 verschuldigd was en dat de twee bij elkaar kwamen op de parkeerplaats van een metselaarsloge om de schuld af te lossen rond het middaguur op 7 april 2016.

In plaats van Marfani te betalen, schoot Abarca volgens het kantoor van de officier van justitie de man in het hoofd, wat resulteerde in zijn dood.

Hij vluchtte vervolgens in een witte vrachtwagen en werd de volgende dag gestopt door een sheriff’s deputy. Tijdens het verhoor door rechercheurs van de Harris County Sheriff’s Office “brak” Abarca en gaf hij toe dat hij Marfani had neergeschoten vanwege de onbetaalde schuld die hij had. Hij zei ook dat zijn “leven voorbij was en dat hij lang in de gevangenis zou zitten,” aldus het kantoor van de officier van justitie.

Het volgende jaar vluchtte Abarca, die op borgtocht vrij was, naar Mexico totdat een anonieme tip aan de autoriteiten leidde tot zijn arrestatie en uitlevering aan Texas.

“Wapengeweld in onze gemeenschap is wijdverbreid vanwege zaken als deze, waarbij een relatief klein meningsverschil heeft geleid tot een koude moord”, zei Harris County District Attorney Kim Ogg, volgens de Houston Chronicle. “De familie van het slachtoffer heeft een zoon en een zeer geliefd familielid verloren en ons hart gaat naar hen uit.”