Zeven personen doodgereden nadat auto doelbewust op groep inreed VS

Een auto is in de VS op een groep ingereden en heeft zeven personen doodgereden.

In de Amerikaanse stad Brownsville in de staat Texas heeft een auto zondagochtend opzettelijk zeven mensen doodgereden. Het incident vond plaats bij een bushalte in de buurt van een opvangcentrum voor migranten. Zes mensen raakten gewond. De bestuurder van de auto is gearresteerd als verdachte, maar het is nog onduidelijk of er opzet in het spel was.

De gewonden worden in het ziekenhuis behandeld voor ernstige en lichtere verwondingen. Ook de bestuurder van de auto wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld en staat onder permanente politiebewaking. Er wordt onderzocht of hij alcohol of drugs heeft gebruikt.

Het incident in Brownsville volgt op een schietpartij in de Amerikaanse staat Allen, zo’n 800 kilometer ten noorden van Brownsville, waarbij acht mensen om het leven kwamen. De vermoedelijke schutter werd doodgeschoten door de politie.

De autoriteiten hebben nog geen informatie vrijgegeven over de identiteit van de slachtoffers of de verdachte van de aanrijding in Brownsville. Het onderzoek is nog gaande.