VIDEO: Grote partij blokken cocaïne onderschept van drugssmokkelaars tijdens lossen voor Spaanse kust

In Spanje is bij een actie voor de kust van Cadiz een grote partij cocaïne onderschept. Er zijn beelden gemaakt en vrijgegeven.

De Spaanse Guardia Civil heeft onlangs een lading van 772 kilo cocaïne onderschept bij de kust van Barbate, in de provincie Cádiz. De drugs zouden worden binnengebracht door een groep drugshandelaren, die vluchtten toen ze de agenten zagen.

Op maandag 1 mei merkten de agenten van het SIVE-systeem (Sistema Integral de Vigilancia Exterior) van de Guardia Civil een verdachte boot op die in de richting van de kliffen van het natuurpark van Breña in Barbate voer. Verschillende eenheden van de Guardia Civil van Cádiz kwamen ter plaatse, waaronder het team voor georganiseerde misdaad en antidrugszaken.

Enkele minuten nadat de boot in de buurt van de kust was gezien, wisten de agenten de lading te onderscheppen voordat de bemanning en de drugsleveranciers konden vluchten met het voertuig dat hen aan de wal stond op te wachten. De drugshandelaren zagen zich gedwongen om te vluchten met de boot toen ze onder druk kwamen te staan van de politie. Bij de inbeslagname werden 22 bundels cocaïne met een totaal gewicht van ongeveer 772 kilo gevonden en twee handvuurwapens die klaar waren om te worden afgevuurd in het voertuig.

De Guardia Civil is nog steeds bezig met het onderzoek naar de zaak en de opsporing van de verantwoordelijken voor dit misdrijf tegen de volksgezondheid en de drugshandel.