© Pexels

70 jaar gevangenisstraf voor man in Texas na spugen op politieagenten

Een man heeft in een bizarre zaak 70 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen voor het spugen op politieagenten.

In Texas is een man veroordeeld tot 70 jaar gevangenisstraf vanwege het spugen naar politieagenten in Lubbock. Larry Pearson, 36 jaar oud, werd in mei 2022 gearresteerd voor huiselijk geweld nadat een slachtoffer een politieagent had aangehouden in het noordoosten van Lubbock. Pearson had het slachtoffer meerdere keren geslagen en beweerde een pistool te hebben, wat later een airsoft-pistool bleek te zijn. Tijdens zijn arrestatie begon Pearson te schoppen tegen de deuren van de politiewagen en spuugde hij naar beide agenten toen ze hem vertelden te stoppen. Pearson bleef spugen toen hij werd overgebracht naar het Lubbock County Detention Center.

Tijdens Pearson’s proces vroeg aanklager Jessica Gorman de jury om een straf die een “boodschap” zou sturen naar Pearson en de samenleving. Ze benadrukte dat Pearson eerdere veroordelingen had voor een gewapende overval en aanhoudend huiselijk geweld. Advocaat Jim Shaw betoogde echter dat de strafmaat buiten proporties was voor een “eenvoudig misdrijf” in een situatie die “uit de hand liep”.

Vanwege zijn eerdere veroordelingen was de minimale straf die Pearson kon krijgen 25 jaar. Maar de jury besloot om hem maar liefst 70 jaar gevangenisstraf op te leggen, in de hoop een boodschap te sturen naar Pearson en andere criminelen. Gorman benadrukte dat als iemand ervoor kiest om het leven van criminaliteit te leiden, hij dat in de gevangenis moet doen, tussen andere criminelen.