Dode gevonden na melding vermissing, verdachte in alle beperkingen vast

De politie heeft een onderzoek gestart na de vondst van een dode in Bovenkarpsel. Een verdachte zit in alle beperkingen vast.

Op de avond van 12 april is er een overleden persoon aangetroffen aan de Bourgondiëweg in Bovenkarspel onder verdachte omstandigheden. De politie heeft een 53-jarige man uit de gemeente Stede Broec aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden. Op dit moment wordt een misdrijf niet uitgesloten.

De politie bezocht de woning in verband met de vermissing van een persoon. Diezelfde avond werd het levenloze lichaam van de persoon gevonden. De omstandigheden waren van dien aard dat verder onderzoek noodzakelijk is.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar het overlijden en de identiteit van de persoon. Een forensisch onderzoeksteam stelt bijvoorbeeld sporen veilig in de woning en de auto en probeert aan de hand hiervan te analyseren hoe het slachtoffer om het leven is gekomen. Daarnaast wordt aan buurtbewoners gevraagd of zij iets hebben gezien of gehoord, of misschien bruikbare camerabeelden hebben.

De verdachte zit op dit moment vast op het politiebureau voor verhoor en mag alleen met zijn advocaat communiceren vanwege beperkingen. De politie kan daarom op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekken.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij iets hebben gezien of gehoord dat kan bijdragen aan het onderzoek. Het is van groot belang dat de omstandigheden rondom het overlijden van de persoon zo snel mogelijk duidelijk worden.