Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Voormalig tolk van sterhonkballer Ohtani bekent stelen miljoenen om gokschulden af te lossen

Ippei Mizuhara, voormalig tolk van de Japanse honkbalster Shohei Ohtani, heeft in de rechtbank toegegeven miljoenen dollars van zijn cliënt te hebben gestolen om zijn hoogopgelopen gokschulden af te lossen.

Bekentenis in de Rechtszaal

Mizuhara, die inmiddels is ontslagen, bekende een bedrag van 17 miljoen dollar (ruim 15 miljoen euro) te hebben verduisterd. Eerder beweerde hij dat Ohtani ermee had ingestemd zijn gokschulden te betalen. Mizuhara had gegokt op diverse sporten bij een bookmaker in Californië, waar gokken op sportwedstrijden illegaal is.

Juridische Reacties

Tijdens de zitting op woensdag kwam Mizuhara terug op zijn eerdere beweringen en bekende zijn schuld. Zijn advocaat weigerde commentaar te geven op de schuldbekentenis. De Amerikaanse aanklager van het Central District in Californië noemde de bankfraude “extreem en omvangrijk”.

Mogelijke Gevolgen

In de Verenigde Staten staat op bankfraude een maximumstraf van dertig jaar gevangenis. De aanklager onthulde niet hoeveel straf er wordt geëist, maar suggereerde wel dat Mizuhara een gevangenisstraf te wachten staat. De rechtszaak wordt verder behandeld op 25 oktober.

Reactie van Ohtani

Shohei Ohtani, sterspeler van de Los Angeles Dodgers, reageerde in een schriftelijke verklaring: “Ik ben blij met het grondige onderzoek naar Mizuhara. Het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten. Ik wil verder met honkballen en winnen.”

De bekentenis van Mizuhara markeert een belangrijke ontwikkeling in deze zaak, die veel aandacht heeft getrokken vanwege de prominente status van Shohei Ohtani in de honkbalwereld. De komende zitting in oktober zal meer duidelijkheid moeten brengen over de juridische gevolgen voor Mizuhara.