Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Cel geëist tegen nepagent met script na beroving hoogbejaarde vrouw in Dronten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijftien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan vijf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, tegen een 25-jarige man uit Almere.

Hij wordt verdacht van het beroven van een hoogbejaarde vrouw door zich voor te doen als politieagent, een vorm van oplichting die steeds vaker voorkomt.

Misleiding via telefoon

Op 24 juni 2024 werd het slachtoffer gebeld door iemand die zich voordeed als politieagent. De beller beweerde dat er in haar wijk was ingebroken en dat er plannen waren om in haar woning in Dronten in te breken. De vrouw werd gevraagd om haar kostbare sieraden te verzamelen, waarna de verdachte, verkleed als politieagent, deze zou ophalen om zogenaamd veilig naar het politiebureau te brengen.

Oplettende buurtbewoner

Een alerte buurtbewoner vertrouwde de situatie niet en maakte een melding bij de politie. Dit leidde uiteindelijk, met behulp van camerabeelden, tot de arrestatie van de verdachte een dag later.

Bewijs en bekentenis

In de telefoon van de verdachte werd een script gevonden waarin werd uitgelegd hoe men zich via de telefoon kon voordoen als politieagent. Dit script kwam overeen met de werkwijze die de verdachte had gebruikt. De verdachte bekende uiteindelijk de beroving.