Opnieuw explosie bij pand geldwisselkantoor Suri-Change (dit keer in Rotterdam)

In Rotterdam is een explosief ontploft bij een pand van een geldwisselkantoor. Hetzelfde bedrijf was al doelwit van aanslagen in Amsterdam.

In de vroege ochtend heeft zich opnieuw een explosie voorgedaan in Rotterdam. Rond 04.45 uur vond er een ontploffing plaats bij een geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade. Gelukkig raakte niemand gewond en bleef de schade beperkt tot de deur van het gebouw.

Deze week vonden er al vier explosies plaats bij filialen van hetzelfde bedrijf in Amsterdam. Als gevolg daarvan heeft burgemeester Halsema besloten dat drie kantoren voor een half jaar gesloten moeten worden. In Rotterdam werd het filiaal van het wisselkantoor in januari al beschoten en toen vond er ook een explosie plaats.

Het geldwisselkantoor in kwestie werd in maart nog door de politie doorzocht vanwege verdenking van het witwassen van miljoenen euro’s aan drugsgeld. Bij die inval werden destijds vijf personen aangehouden en vastgezet op verdenking van betrokkenheid.

Na de explosie van vanochtend vluchtte een verdachte in de richting van de naastgelegen Batavierenstraat in het centrum. De dader was gekleed in donkere kleding en droeg een capuchon. De politie heeft beeldmateriaal waarop de verdachte te zien is, maar roept ooggetuigen op om meer beelden en informatie te delen.

Ook afgelopen vrijdagnacht vond er in Rotterdam een explosie plaats. Deze keer was het bij een woning aan de Taandersstraat. Het aantal explosies bij woningen in de stad staat inmiddels op bijna 60 dit jaar, wat meer is dan het totale aantal explosies van vorig jaar.

De politie is druk bezig met het onderzoek naar deze reeks explosies en roept getuigen op om informatie te delen. Eventuele beelden kunnen van onschatbare waarde zijn bij het identificeren en arresteren van de verantwoordelijken.