Opnieuw explosief tot ontploffing gebracht bij pand Rotterdam, politie zoekt mogelijke getuigen

De Rotterdamse politie onderzoekt de zoveelste explosie bij een pand. Mogelijke getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

In de wijk Spangen heeft in de vroege uren van de ochtend een explosie plaatsgevonden in het portiek van een woning aan de Taandersstraat. Gelukkig raakte niemand gewond bij de explosie, maar de oorzaak ervan blijft vooralsnog onbekend, zo meldt de politie.

Dit incident markeert al de zoveelste explosie bij woningen in Rotterdam dit jaar. Volgens recente statistieken zijn er dit jaar al meer dan 56 explosies geweest, een aantal dat het totaal van het voorgaande jaar overtreft. Burgemeester Aboutaleb heeft eerder dit jaar aangegeven dat vrijwel al deze explosies verband houden met drugscriminaliteit. “Bijna 60 procent van de cocaïne in de haven wordt onderschept. Daardoor ontstaan er geschillen tussen criminelen. Wat we nu zien, is dat ze proberen om iemand aan te pakken door middel van intimidatie en aanslagen op ouders, grootouders, zussen of tantes”, aldus de burgemeester.

De politie is direct na de explosie in Spangen ter plaatse gekomen en heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en omstandigheden van het incident. Gezien het patroon van eerdere explosies in de stad, wordt de mogelijke betrokkenheid van drugscriminaliteit niet uitgesloten.

De burgemeester en de politie benadrukken dat deze explosies een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid en het welzijn van de Rotterdamse gemeenschap. Ze roepen getuigen op om zich te melden en informatie te verstrekken die kan helpen bij het oplossen van deze zaken. Tevens benadrukken ze het belang van waakzaamheid en het direct melden van verdachte situaties.

De politie zal de ontwikkelingen rondom deze explosie blijven volgen en intensiveren haar inspanningen om de verantwoordelijken op te sporen en te vervolgen. Het waarborgen van de veiligheid en leefbaarheid van de stad blijft een prioriteit voor de autoriteiten, en ze zullen alle nodige maatregelen nemen om deze vormen van criminaliteit aan te pakken en te voorkomen.

Bewoners worden geadviseerd om alert te blijven, samen te werken met de politie en verdachte activiteiten te melden bij de autoriteiten. De gemeente en de politie zullen blijven samenwerken met verschillende instanties en de gemeenschap om de veiligheid in Rotterdam te waarborgen en degenen die verantwoordelijk zijn voor deze explosies ter verantwoording te roepen.