Aanhouding inzake moord Nerlinio ‘Nekke’ Greene in Marbella

Woensdag 17 april zijn in Nederland en Spanje zeven mannen aangehouden vanwege betrokkenheid bij internationale drugshandel. Tevens wordt één van de verdachten, een 45-jarige Nederlander die in Spanje is aangehouden, verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nerlinio ‘Nekke’ Greene. Zijn lijk werd in december vorig jaar gevonden in de omgeving van Marbella.

Door de Nederlandse politie zijn in totaal zes verdachten aangehouden in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp. Daarbij zijn twee vuurwapens en 1 kilo MDMA in beslag genomen. In de woningen van de verdachten is gezocht naar bewijs voor betrokkenheid bij de internationale drugshandel.

Het onderzoek richt zich op de voorbereiding van drugstransporten tussen Zuid-Amerika en Nederland. De verdachten hadden contact met elkaar in versluierde (telefoon)gesprekken, ping berichten en ontmoetingen.

De zes verdachten die in Nederland zijn aangehouden zullen vrijdag 19 april worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Voor de in Spanje aangehouden verdachte was een Europees arrestatiebevel afgegeven. Derhalve zal worden uitgeleverd aan Nederland.

Bron: OM