© Politie

Aanhouding voor brutale diefstal half miljoen euro aan ‘Apple watches’ op Schiphol

De marechaussee heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een grote partij ‘Apple watches’ op Schiphol. De buit was meer dan een half miljoen euro waard.

De horloges werden op 16 mei gestolen uit een loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. Tijdens de roof zijn zes pallets buitgemaakt met een partij van 4.400 smartwatches van Apple. De lading heeft een waarde van om en nabij de 530.000 euro. Er werd een onderzoek ingesteld en er zijn beelden gedeeld van een man die de horloges op brutale wijze buitmaakte uit een loods.

Uit het onderzoek bleek dat de man die de lading ontvreemdde een 37-jarige man uit Bulgarije is. Hij is nog niet aangehouden en er wordt onderzoek gedaan naar zijn verblijfplaats. De marechaussee hield dinsdagochtend een 62-jarige man uit Etten-Leur aan op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. Eerder werd al een medewerker van het transportbedrijf aangehouden die vermoedelijk heeft geholpen bij de diefstal. De rol van de 62-jarige man in deze zaak wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.