Aanhoudingen en auto gezocht na schoten over en weer bij schietpartij tankstation Landsmeer

De politie onderzoekt een schietpartij bij een tankstation in Landsmeer en heeft aanhoudingen verricht.

Op woensdagochtend rond 11.30 uur vond er een schietpartij plaats op het terrein van een tankstation aan de IJdoornlaan. Getuigen meldden dat er vanuit twee voertuigen, die elkaar kruisten, vuurwapens werden gebruikt. Gelukkig raakte er voor zover bekend niemand gewond bij het incident.

Na de schietpartij zijn beide voertuigen weggereden van de plaats delict. In de omgeving van de Hulstweg in Amsterdam heeft de politie een verdachte kunnen aanhouden. Het betreft een 21-jarige Amsterdammer. Bij deze aanhouding werd ook een van de betrokken voertuigen, een middenblauwe Volkswagen Polo, aangetroffen en in beslag genomen. Deze auto vertoonde schade als gevolg van het vuurgevecht. Een tweede verdachte, een 22-jarige Amsterdammer, werd aangehouden in een bedrijf in de buurt, gelegen aan de Klimopweg in Amsterdam.

De politie heeft uitgebreid onderzoek verricht op de IJdoornlaan, de Hulstweg en de Klimopweg. Hierbij werden onder andere speurhonden, forensische opsporing en een politiehelikopter ingezet. Tijdens het onderzoek werden meerdere hulzen aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van de afgevuurde schoten.

Op dit moment heeft de politie nog geen informatie over het tweede voertuig en de inzittenden ervan. Getuigen hebben echter gemeld dat het om een lichtkleurige, klein model auto met een zwart dak ging. Ook is de precieze route die beide voertuigen hebben afgelegd nog onduidelijk.

Het motief achter de schietpartij is nog niet bekend en het onderzoek is nog in volle gang. De politie roept getuigen op om zich te melden en eventuele informatie te delen die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak.

Gelukkig zijn er bij dit incident geen slachtoffers gevallen. De politie zal er alles aan doen om de betrokkenen te identificeren en verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun daden.