Acteurs John Travolta en Al Pacino gestrikt voor rol in maffiafilm Assassination

Acteurs John Travolta en Al Pacino gaan een rol spelen in de maffiafilm Assassination over de moord op president Kennedy.

John Travolta en Al Pacino zijn aangekondigd als sterren in de film “Assassination”, meldt Deadline. Naast hen zullen Shia LaBeouf, Viggo Mortensen en Courtney Love ook een rol spelen in deze film die draait om de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy.

Volgens de berichtgeving van de filmsite zal “Assassination” deze week in Cannes worden gepresenteerd aan internationale filmstudio’s voor distributie. De officiële samenvatting luidt als volgt: “1963. Tijdens een cruciale hoorzitting tegen de georganiseerde misdaad geeft het hoofd van de maffia in Chicago opdracht tot de moord op president John F. Kennedy Jr. Hiermee wordt een dodelijk complot gesmeed dat de toekomst van een hele natie zal veranderen.”

De regie van de film is in handen van David Mamet, bekend van films als “Heist” en “Wag the Dog”. Mamet heeft het script samen met Nicholas Celozzi geschreven. Interessant genoeg was Celozzi’s oudoom Sam Giancana een maffioso die volgens sommige theorieën een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het plannen van de moord op JFK.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de film zich zou richten op de 48 uur voorafgaand aan de moord. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de maffia in Chicago.

Met sterren als Travolta, Pacino en andere getalenteerde acteurs belooft “Assassination” een indrukwekkende en intrigerende kijk te bieden op een van de meest beruchte gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Filmliefhebbers zullen ongetwijfeld uitkijken naar deze film die de duistere en complexe wereld van politiek en georganiseerde misdaad verkent.