© crime-nieuws.nl

Aanhoudingen en auto uit fontein na wilde vluchtpoging verdachten ramkraak

De politie heeft aanhoudingen verricht en een auto uit een fontein gehaald na een wilde vluchtpoging van vermoedelijke ramkrakers.

Leeuwarden werd afgelopen nacht opgeschrikt door een brutale ramkraak op een winkel gelegen aan het Cambuurplein. Rond 04:00 uur ’s ochtends ontving de politie een melding van deze gewaagde inbraak, waarbij de pui van de winkel met een auto werd geramd. De criminelen slaagden erin toegang te krijgen tot de winkel en maakten vervolgens hun ontsnapping met een scala aan waardevolle goederen. Gelukkig wist een oplettende getuige nauwkeurige signalementen van de daders door te geven.

Kort daarna werd de politie gealarmeerd over een opvallende gebeurtenis op de Canadezenlaan: een auto werd de fontein in geduwd. Ter plaatse zagen de dienstdoende agenten twee personen op de vlucht slaan. Dankzij de gedetailleerde beschrijvingen van de verdachten kon de politie niet veel later twee verdachten arresteren. Het gaat om een 18-jarige man en een minderjarige jongen uit Leeuwarden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze verder zullen worden verhoord.

Vandaag zal de politie een grondig onderzoek instellen naar de ramkraak, waarbij alle aspecten van deze verontrustende misdaad zorgvuldig zullen worden geanalyseerd. Het doel is om de volledige omvang van de gebeurtenissen in kaart te brengen en eventuele medeplichtigen op te sporen.

De bewoners van Leeuwarden zijn geschokt door deze gewelddadige daad die plaatsvond midden in de nacht. De ramkraak en de daaropvolgende spectaculaire vlucht hebben duidelijk de aandacht getrokken van zowel de lokale gemeenschap als de politie. De autoriteiten roepen getuigen op om zich te melden en eventuele aanvullende informatie te verstrekken die kan bijdragen aan het onderzoek.

De politie benadrukt het belang van samenwerking tussen de gemeenschap en de rechtshandhavingsinstanties om dergelijke criminele activiteiten te voorkomen en de daders te berechten. Gezamenlijke inspanningen zijn van cruciaal belang om de veiligheid en het welzijn van de inwoners van Leeuwarden te waarborgen.

Het onderzoek naar de ramkraak in Leeuwarden is nog in volle gang, en de politie zal er alles aan doen om de verantwoordelijken voor deze daad van geweld voor het gerecht te brengen.