© crime-nieuws.nl

Tip leidt politieagenten naar woning met drugslab in Schiedam

De politie heeft na een tip een drugslab ontdekt en ontmanteld. De bewoner in Schiedam is aangehouden.

Op donderdag hebben agenten een drugslab ontdekt en opgerold aan de Burgemeester van Haarenlaan. De 63-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van de productie, verwerking en handel in verdovende- en versnijdingsmiddelen. De Forensische Opsporing is momenteel bezig met een grondig onderzoek.

Het drugslab werd ontdekt nadat de politie een tip had ontvangen. Rond 17.00 uur begaven agenten zich naar de woning en doorzochten deze. Tijdens de zoekactie werden verdovende middelen aangetroffen, zowel in de woning als in de kelder. De bewoner werd onmiddellijk gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

Na de arrestatie van de verdachte namen medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) de zaak over. Ter plaatse voerden zij een uitgebreid onderzoek uit en ontmantelden zij het drugslab. Het is nog onduidelijk welke specifieke verdovende middelen er werden aangetroffen en in welke hoeveelheden.

Drugslaboratoria vormen een ernstige bedreiging voor de openbare veiligheid en de volksgezondheid. De productie en handel van verdovende middelen gaan vaak gepaard met geweld en brengen grote risico’s met zich mee voor zowel de betrokkenen als de omgeving. Het snelle optreden van de politie in dit geval heeft geleid tot de ontmanteling van het lab en de aanhouding van de verdachte.

Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang. De Forensische Opsporing zal grondig bewijsmateriaal verzamelen en analyseren om de rol van de verdachte bij het drugslab volledig te kunnen achterhalen. De politie roept getuigen op zich te melden als zij informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek.

De politie benadrukt dat de bestrijding van drugscriminaliteit een hoge prioriteit heeft en dat zij vastberaden blijft om deze vorm van criminaliteit krachtig aan te pakken. Het oprollen van dit drugslab is een belangrijke stap in het verstoren van de illegale drugshandel en het beschermen van de samenleving.