Aanhoudingen in onderzoek dodelijke schietpartij Dwight Mook in Amsterdam

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met de dodelijke schietpartij in Amsterdam waarbij Dwight Mook werd doodgeschoten.

Deze week zijn er twee nieuwe aanhoudingen verricht in verband met het dodelijke schietincident aan het Vikingpad op 18 juli 2023. De twee verdachten zijn beide Amsterdammers van 24 en 25 jaar oud.

Het schietincident vond plaats rond 16.00 uur op het Vikingpad, nabij de parkeerplaats. Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, genaamd Dwight Mook, raakte hierbij gewond en overleed kort daarna in het ziekenhuis. Het onderzoek richt zich nu op de exacte toedracht en het motief achter de schietpartij. Getuigen hebben verklaard dat zij een harde knal hoorden, waarna een gewonde man in een rode auto werd getrokken en het voertuig snel wegreed. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze niemand aan, maar later werd duidelijk dat de gewonde man naar een ziekenhuis was gebracht. De rode auto die betrokken was bij het incident werd ook in beslag genomen.

Op de dag van het schietincident werden al twee verdachten uit Almere aangehouden. Hun rol bij de beschieting is verder onderzocht, maar zij zijn op dezelfde dag nog vrijgelaten en zijn geen verdachten meer in deze zaak.

Het Team Grootschalige Opsporing doet uitgebreid onderzoek naar het incident en heeft op maandag 24 juli een 24-jarige Amsterdammer aangehouden. Op woensdag 26 juli volgde nog een aanhouding van een 25-jarige man uit Amsterdam. Beide mannen zitten momenteel in volledige beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Hierdoor kan de politie op dit moment geen verdere informatie verstrekken. Op vrijdag 28 juli zijn beide mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris en zij zullen voorlopig vast blijven zitten.

De politie doet nog steeds een oproep aan getuigen om zich te melden. Er is inmiddels informatie beschikbaar dat er na het schietincident waarschijnlijk een relevante getuige is weggefietst van de plaats delict. Elke mogelijke informatie kan van groot belang zijn voor het lopende onderzoek.