© Instagram

Tip verdachte activiteiten leidt politie naar loods met amfetamine drugslab

De politie heeft na een tip over verdachte activiteiten een drugslab ontdekt en ontmanteld.

In Maarssen is op donderdag 27 juli een drugslab aangetroffen in een loods, dat nog in bedrijf was. De politie kreeg op dinsdag 25 juli een melding over verdachte activiteiten bij de loods aan de Gageldijk. Na onderzoek ging de politie het pand binnen, waar ze een middelgroot drugslab ontdekten waar waarschijnlijk amfetamine werd geproduceerd. Het lab was professioneel ingericht met drukvaten, chemicaliën en drugsafval.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden in verband met de vondst van het drugslab. Uit onderzoek is gebleken dat de eigenaar van de loods niet betrokken was bij de illegale activiteiten. De politie heeft gisteren en vandaag gewerkt aan de ontmanteling van het drugslab en het veilig afvoeren van de gevaarlijke chemicaliën, die zullen worden vernietigd.

Drugslaboratoria en opslagplaatsen vormen een groot gevaar voor woonwijken en bedrijfsterreinen. Zowel het productieproces als de opslag van chemische stoffen brengt ernstige risico’s met zich mee. Daarom heeft de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht besloten om de loods onmiddellijk te sluiten, om verdere gevaarlijke situaties te voorkomen. Het bestrijden van drugslabs is van groot belang om de veiligheid van de samenleving te waarborgen en de illegale drugshandel te bestrijden.