© Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen na schietpartij bij inbraak ripper(s) in pand met wietkwekerij in Friesland

De politie in Friesland heeft aanhoudingen verricht na een schietpartij bij een inbraak in een pand met een wietkwekerij.

De politie kreeg afgelopen nacht rond 02:55 uur een melding van schoten in de omgeving van een bedrijfspand aan de Suvelstrjitte in Feanwâlden. Toen de agenten arriveerden, bleek het mogelijk te gaan om een poging tot inbraak, waarbij er ook schoten zijn gelost.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er meerdere voertuigen, waaronder een wit busje, en meerdere personen betrokken zijn geweest bij de inbraak. Dit witte busje is even later die nacht op de A31, bij de Afsluitdijk, gesignaleerd. Agenten wisten het busje in Noord-Holland, op de N307 bij Zwaag, aan de kant te zetten voor een controle. De bestuurder, een 21-jarige man uit Hoorn, is hier aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident en de poging tot inbraak. Het voertuig waarin de verdachte reed, is in beslag genomen en deze wordt onderzocht. De verdachte zit vast en hij wordt verhoord. In de omgeving van het bedrijfspand hebben agenten buurtonderzoek verricht en zij hebben ook camerabeelden veiliggesteld. Uit onderzoek moet blijken wie er heeft geschoten en of er meer personen betrokken zijn geweest bij het incident.

In het bedrijfspand aan de Suvelstrjitte trof de politie spullen die gebruikt kunnen worden bij het kweken van wiet. Het pand werd doorzocht en er bleek een wietkwekerij met 600 planten aanwezig. De politie heeft voor de kwekerij een 61-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 46-jarige vrouw uit Feanwâlden aangehouden. De twee verdachten zitten vast en ze worden verhoord.