Aanhoudingen Rotterdamse politie voor ernstige mishandeling echtpaar op metrostation

De Rotterdamse politie heeft aanhoudingen verricht voor de ernstige mishandeling van een echtpaar op een metrostation.

Op metrostation Rijnhaven in Rotterdam is een echtpaar van 61 en 59 jaar oud slachtoffer geworden van mishandeling door een man, terwijl een tweede dader passief toekeek. Beide verdachten zijn dankzij de inspanningen van Bureau Rijnmond aangehouden.

Op 30 maart keerden de man en vrouw terug van een bezoek aan de Rotterdamse binnenstad. Na het nemen van de metro in het centrum, stapten ze rond 15.10 uur uit op metrostation Rijnhaven. Bij het uitchecken merkte de man op dat er iemand vlak achter zijn vrouw liep en onopgemerkt door hetzelfde poortje glipte. Vermoedend dat deze persoon mogelijk zijn vrouw wilde bestelen, gezien de nabijheid, sprak hij de vermoedelijke zakkenroller aan.

Op dat moment verscheen er een tweede persoon, een man, die de Rotterdammer onmiddellijk herhaaldelijk hard in het gezicht sloeg. Toen de vrouw tussenbeide kwam om haar man te beschermen, kreeg zij ook meerdere klappen in haar gezicht van dezelfde man. Vervolgens vluchtten beide daders weg van de plaats delict.

Na de uitzending van het regionale Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond op 11 mei ontving de politie diverse tips, inclusief de namen van de verdachten. Deze informatie leidde op 16 mei tot de aanhouding van twee personen. De eerste verdachte is een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, die ervan wordt beschuldigd de klappen te hebben uitgedeeld. Hij werd in zijn woonplaats gearresteerd. De tweede verdachte is een 14-jarig meisje uit Rotterdam, dat tijdens het incident aanwezig was. Zij meldde zich vrijwillig op het politiebureau. Na verhoor zijn beide verdachten in vrijheid gesteld, maar het onderzoek naar de zaak zal voortduren.

Het echtpaar heeft ernstig letsel opgelopen als gevolg van de mishandeling. De politie benadrukt dat dergelijk gewelddadig gedrag onacceptabel is en zal er alles aan doen om de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen.

Bureau Rijnmond speelt een cruciale rol bij het oplossen van misdrijven door informatie te delen met het publiek en het ontvangen van tips. De politie waardeert de betrokkenheid van de samenleving en roept getuigen op om zich te blijven melden met relevante informatie.