Verdachte aangehouden na melding bestuurder met vuurwapen bij verkeersruzie

De politie heeft een verdachte aangehouden na melding van een bestuurder die tijdens een verkeersruzie een vuurwapen zou hebben getoond.

In de vroege ochtend van vrijdag 26 mei heeft de politie een 23-jarige man uit Yerseke gearresteerd na een verkeersconflict op de Sluisweg. De verdachte zou tijdens het incident een vuurwapen hebben getoond. Na grondig onderzoek blijkt echter dat het om een nepwapen gaat, dat op het eerste gezicht niet te onderscheiden is van een echt vuurwapen.

Het conflict ontstond rond 06.30 uur tussen twee automobilisten, waarbij de ene bestuurder bijna tegen de auto van de andere bestuurder aanreed. Geschrokken door dit voorval sprak de aangereden bestuurder de ander aan op zijn gevaarlijke rijgedrag. Tot zijn grote ontzetting toonde de aangesproken man vervolgens een vuurwapen, waarna hij snel wegreed.

Direct na het incident werd de politie ingeschakeld, terwijl het slachtoffer de verdachte in zijn auto achtervolgde. Op de Sluisweg troffen de agenten even later een verdachte aan die voldeed aan het signalement. Bij het doorzoeken van zijn voertuig werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Het bleek echter na uitvoerig onderzoek om een nepwapen te gaan, dat er bijzonder realistisch uitziet.

Het nepwapen is in beslag genomen en de verdachte, de 23-jarige man uit Yerseke, is aangehouden. Hij zit momenteel vast voor verder onderzoek naar het incident. Het slachtoffer heeft direct aangifte gedaan van het voorval, wat heeft bijgedragen aan de snelle actie van de politie.

De politie benadrukt nogmaals dat het tonen van een nepwapen in een verkeersconflict een ernstige zaak is. Zelfs al betreft het geen echt vuurwapen, kan het gedrag leiden tot grote angst en onveiligheid bij andere weggebruikers. Het dragen of tonen van nepwapens in het openbaar is verboden en kan zware straffen met zich meebrengen.